Yakadan Başlama Bebek Hırkası

Yakadan Başlama Bebek Hırkası
Herkese Merhaba,
Bu videoda sizlere sadece haraşo ve düz örgü ile örülebilen, örgüye yeni başlayanların bile yapabileceği kolay bir bebek hırkasının yapılışını anlatmaya çalıştım. Hırkanın adı Güneş Hırka
Bu videodan sonra, kolay bir hırka yapımı için sizlerden çok istek gelmiş ve ben de böyle bir çalışma yapacağıma dair söz vermiştim. Nihayet bu sözü yerine getirebildim,
Hırkayı, 100 gramı 250 mt olan antipilling özellikli bir bebe yünü ile ördüm. 140 gr yani yaklaşık 1,5 yumak ip kullandım. 3,5 numara 100 cm misinalı şiş ile ördüm. Dilerseniz normal şişle de örebilirsiniz. Hırka, 1-1,5 yaş bebekler için uygun oldu.
Güneş Hırka, yakadan başlanarak tek parça halinde örüldü. Lastiklerde haraşo, gövde kısmında düz örgü kullanıldı. Roba kısmında ajurlu artışlar yapıldı. Kol uçlarında ve etek kısmında da ajur uygulaması yapıldı.