Bebek Erkek Yeleği Yapılışı

19.08.2017
1.009
Bebek Erkek Yeleği Yapılışı

Bebek Erkek Yeleği Yapılışı
80 ilmekle başlıyoruz. 3 sıra haroşo örüyoruz. (Sonraki sırada 2 ilmek örüyoruz, 1 artırıp 1 kesiyoruz) sıra sonuna kadar parantez içindeki işlemi uyguluyoruz yani delikler oluşturmuş olacağız. Buradan daha sonra kurdele geçirebilmemiz için delikler şart!
1 sıra haroşo örüyoruz.
Şimdi yaka kısmındaki ajur örgüsünü örmeye başlayacağız.
(6 ilmek haroşo, 10 ilmek düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, 12 ilmek düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, 20 ilmek düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, 12 ilmek düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, 10 ilmek düz, 6 ilmek haroşo)
1. sıra bu şekilde tamalanır, 4 delikli ajur olasıya kadar bu işlemi uyguluyoruz.
5 tane ajur modeli yapıyoruz ve kolunu kesmeye başlıyoruz. 45 ilmek kesiyoruz kollar için, daha sonra düz örgü modeline geçiyoruz. Fakat ön kısımdaki 6 ilmek haroşo kısmını örmeye devam ediyoruz, istediğimiz boyuta gelene kadar örüyoruz, 5 sıra haroşo örüp örgümüzü kapatıyoruz.
En alttaki beyaz işlemeleri de iğne yadımıyla işliyoruz.,

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.